Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@04:30:42 GMT

پایان خرید بلیط‌های اتوبوس برای ساکنان تالین

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۰۹۰۲۳

پایان خرید بلیط‌های اتوبوس برای ساکنان تالین

مقامات رسمی تالین، پایتخت کشور استونی، اولین اتوبوس برقی مملو از مسافر را به مرحله آزمایش درآوردند و قرار است در صورت مواجهه با پیامدهای مثبت آن، تا سال ۲۰۳۵ تنها از انرژی تجدید پذیر برای حمل و نقل عمومی شهر بهره گیرند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شهردار تالین در ماه گذشته یک اتوبوس الکتریکی از بازار خریداری کرد که این اتوبوس به طور آزمایشی در مسیر بین ایستگاه قطار Balti Jaam و منطقه مسکونی Mustamäe شهروندان را به مقصد می‌رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازندگان کارخانه لهستانی اتوبوس فوق متعهد شده‌اند که این دستگاه از قابلیت‌هایی نظیر ظرفیت بالای باطری و پایداری کافی برخوردار است به طوری که می‌تواند با تنها یک بار شارژ شدن کامل، مسیری به مسافت ۱۵۰ کیلومتر را طی کند. مقامات رسمی تالین گفته‌اند که اگر اتوبوس برقی لهستانی قابلیت‌های خود را به خوبی نشان دهد، دستگاه‌های بیشتری از این نوع را وارد بازار خواهند کرد.

رئیس سازمان حمل و نقل تالین پیش از این قول داده بود که به تدریج وسایل حمل و نقل عمومی فسیلی را از رده خارج می‌کند و برای همین کار پس از مشورت با شهردار تصمیم گرفت با خریداری یک اتوبوس برقی از کشور لهستان، تعهد خود را به طور آزمایشی به مرحله اجرا درآورد.

مقامات رسمی از پایان کار اتوبوس‌های دیزلی تا سال ۲۰۲۵ خبر داده‌اند و شهردار تالین نیز متعهد شده است پس از اوراق کردن وسایل حمل و نقل عمومی گازسوز و قدیمی، تعداد ۶۵۰ اتوبوس برقی جدید برای شهر خریداری کند.

پایان خرید بلیط‌های اتوبوس برای ساکنان تالین

مقامات رسمی تالین در نظر دارند همزمان با گسترش اتوبوس‌های برقی در سراسر شهر، به فروش بلیط اتوبوس‌ها برای همه ساکنان خاتمه دهند تا همگان به طور رایگان به وسایل حمل و نقل عمومی دسترسی داشته باشند. البته سران شهر هنوز در این نتیجه به توافق نهایی نرسیده‌اند اما در صورت تأیید، گردشگران نیز مانند شهروندان، که پیش از این به طور رایگان از وسایل حمل و نقل عمومی بهره برده‌اند، در ازای سفر خود با این وسایل، هیچ هزینه‌ای پرداخت نکنند.

وزیر حمل و نقل استونی در دوران کرونا به تمام ناوگان‌های اتوبوسرانی سراسر کشور دستور داده است برای حفظ امنیت جانی رانندگان، تماس این افراد با مسافران به حداقل برسد به همین دلیل، به طور موقت استفاده از اتوبوس‌های شهری برای همه مسافران رایگان شده است و در نتیجه دیگر نیازی به تحویل بلیط به رانندگان نیست. معاون شهردار تالین اعلام کرده که رایگان بودن بلیط برای تمام مسافران در دوران کرونا موقتی است اما در صورت وارد نشدن زیان بیش از حد به بخش حمل و نقل، ممکن است به روندی دائمی تبدیل شود.

این در حالی است که برخی از مقامات رسمی تالین بر این باورند که رایگان شدن بلیط برای همه مردم می‌تواند خساراتی جبران‌ناپذیر به بخش حمل و نقل عمومی شهر وارد کند چرا که ناوگان اتوبوسرانی شهری سالانه مبلغی حدود پنج میلیون یورو از فروش بلیط دریافت می‌کند. برنامه‌ریزان شهری تخمین زده‌اند که این مبلغ برای ساخت یک مدرسه مجهز در شهر کافی است و در صورت رایگان شدن بلیط، مالیات‌دهندگان مجبور خواهند بود خسارت وارد شده را از جیب خود پرداخت کنند.

کد خبر 437958

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اتوبوس حمل و نقل عمومي حمل و نقل اتوبوس برقی تالین انرژی تجدیدپذیر شهرهای جهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق وسایل حمل و نقل عمومی اتوبوس برقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۰۹۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟

همشهری آنلاین- مهدی اسماعیل پور: شهردار تهران در جریان بخشی از صحبت هایش در جلسه شورای اسلامی شهر تهران و در پاسخ به برخی از اعضا که ایراد ها و انتقاد هایی از قرارداد منعقد شده با طرف چینی داشتند، توضیحاتی را ارائه کرد که بخشی از آن در قالب یک ویدئوی کوتاه با عنوان " چرا ناراحتند؟" در فضای رسانه و مجازی دست به دست می شود. علیرضا زاکانی در این برش کوتاه از صحبت هایش می گوید: «چرا ناراحتند که قرار است ما ماشین با کیفیت ارزان در اختیار مردم قرار دهیم؟ خودرویی که ما در چین با تامین قطعات آن درشهر تهران قرارداد بستیم ۲۲۰ هزار یورو است. جرم ما این است که پا در کفش عده ای کرده ایم که اصلا علاقه ندارند تا بازی شان در کشور بهم بخورد.»

اتوبوس برقی داخلی ۱۵ میلیارد، نه ۱۲ میلیارد تومان

از جمله موارد و شبهات مطرح شده در این رابطه قیمت اتوبوس برقی داخلی است و مدعی شده اند که برخلاف آنچه که شهردار تهران گفته است، قیمت داخلی این خودرو ها ۱۲ میلیارد تومان و معادل ۱۸۱ هزار یورو است! نکته اول؛ کلانشهر در فروردین ماه امسال با کمک دولت از ۴۰ اتوبوس برقی داخلی رونمایی کرد،در همین رابطه علی قاسم‌پور عضو شورای اسلامی شهر کرج که این قیمت هر دستگاه اتوبوس برقی را ۱۵ میلیارد تومان اعلام کرده است، نه ۱۲ میلیارد تومان که این روزها برخی ها روی این قیمت مانور می دهند.

قیمت اتوبوس های برقی داخلی ۳۳۳ هزار یورو

با توجه به نرخ یورو در ارز مبادله ای در این روزها که حدود ۴۵ هزار تومان است، حتی معادل ارزی همان قیمت ۱۲ میلیارد تومان ادعایی هم ۲۶۶ هزار یورو می شود، اما افرادی که به شهردار تهران ایراد گرفته اند ومثلا نکته بین هستند، معادل ارزی این مبلغ را ۱۸۱ هزار یورو به خورد مخاطب خود می دهند! حالا اگر معادل ارزی همین حدود ۱۵ میلیارد تومان قیمت واقعی که عضو شورای اسلامی شهر کرج برای هرکدام از اتوبوس های برقی خریداری شده عنوان کرده است را محاسبه کنیم، رقمی درحدود ۳۳۳ هزار یورو می شود. یعنی تقریبا ۱۵۲ هزار یورو کمتر از قیمت واقعی!

۳۲۳ هزار یورو قیمت درج شده در قرارداد

حالا این حساب و کتاب های فرضی را کنار می گذاریم و برای پی بردن به اصل ماجرا سراغ برگه قراردادی می رویم که در وزارت کشور به امضا رسیده است. در این برگه مبلغ قرارداد هر دستگاه اتوبوس برقی داخلی ۳۲۳ هزار یورو است. این در شرایطی است که قیمت هر دستگاه اتوبوس برقی ساخت چین جدا از اینکه کیفیت و خدمات پس از فروش بهتری دارد، ۲۲۰ هزار یورو است؛ یعنی حدود ۱۰۳ هزار یورو ارزان تر!

اتوبوس های چینی حدود ۵ میلیارد تومان ارزان تر

به عبارت دیگر تفاوت ریالی اتوبوس برقی داخلی و چینی جدا از دیگر فاکتورها از جمله کیفیت، خدمات پس از فروش و سرعت تحویل، به نرخ امروز حدود ۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیارد تومان ارزان تر است. اینکه شهردار تهران اعلام کرده اتوبوس های چینی ارزان تر از نمونه های داخلی است حرف امروز نیست. زاکانی در اول اسفند سال گذشته هم عنوان کرده بود که تفاوت قیمت اتوبوس‌های برقی چینی با اتوبوس‌های برقی داخلی بین حدود ۵ میلیارد تومان در هر اتوبوس است، در این رابطه گفته بود: «اتوبوس‌های چینی به مراتب ارزان‌تر از اتوبوس‌های داخلی هستند.»

کلاهی که می‌خواهند بر سر مردم بگذارند

به این ترتیب مشخص می شود که مخالفان و منتقدان سیاسی شهرداری و البته افرادی که منافع شان با بحث واردات خودروی ارزان قیمت و با کیفیت تر چینی به خطر افتاده تلاش دارند تا به مخاطبان و افکار عمومی القا کنند که با قرارداد چین کلاه گشادی بر سرشان رفته است و خرید اتوبوس های برقی بی کیفیت و گران تر مونتاژکاران داخلی به سرعت تحویل بسیار پایین به سود تهران و تهرانی ها است! در واقع کسانی که می‌خواهند سر مردم کلاه بگذارند و در راستای منافع خودشان از جیب مردم پول بردارند همان هایی هستند که برای کنسل شدن قرارداد واردات خودرو و اتوبوس برقی از چین تلاش می کنند و دست و پا می زنند!

کد خبر 848534 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها حمل و نقل خودروی برقی علیرضا زاکانی اتوبوس - شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه شهرداری شهردارى تهران تهران مافیا

دیگر خبرها

  • واردات ۲ هزار اتوبوس برقی برای تهران در دست اقدام است
  • اعلام آمادگی چمران برای خرید اتوبوس های برقی شهر بجنورد
  • ۷ سوغاتی خوشمزه زنجان که باید حتماً امتحان کنید
  • اعلام آمادگی برای کمک به خرید اتوبوس‌های برقی شهر بجنورد
  • رزرو بلیط هواپیما و مقایسه قیمت با سفرمارکت
  • ترمینال و پایانه‌های مسافربری تبریز کجا هستند؟
  • خدمات پزشکی رایگان به ساکنان محمد شهر کرج
  • ۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟
  • آیا با هواپیما می‌توان سفری ارزان به مشهد داشت؟
  • بررسی قرارداد خرید ۴۰ هزار دستگاه اتوبوس، ون و تاکسی از چین